lördag 26 februari 2011

Härliga Lördag

Det stämmer bestämt inte, jag sitter och pluggar på en lördag! Just nu håller jag på med atomkemi, förklarar vad en "valenselektron" är och vad den gör... visst låter det kul?
Idag, sådär två dagar innan vi börjar skolan igen, märker man att man skulle ha pluggat någon gång mitt i veckan i alla fall. Det suger att behöva göra allting dagen innan! Och det är inte lite heller...
På måndag ska vi då lämna in detta arbetet om atomkemi och atom- och kärnfysik, men även en debattartikel som handlar om Förintelsen och ett skriftligt utdrag av en muntlig redovisning, som vi såklart ska redovisa antingen på onsdagen eller på fredagen. Till på tisdag och onsdag ska vi ha gjort frågorna 1-4, 10, 5-9, 11 och 16 inom Ekonomi och jag ska även ha gjort klart ett helt mattesteg som jag knappt börjat på. På torsdag har vi Nationella prov i Matematik, muntligt i grupper om 3 eller 4 samt ett skriftligt förhör på problemlösningar med hjälp av Förändringsfaktorn. Sist men definitivt inte minst har fredagen, då har vi prov på Ekonomi och en deadline på ett Teknikarbete. Det är bara första versionen, men eftersom det både är svårt att hitta fakta om hissar och att koncentrera sig på lektionerna har man rätt så mycket kvar.
Tror jag fick med allting nu... förlåt om det inte är ett speciellt roligt inlägg idag, men jag var bara tvungen att få det ur mig. Jag lovar att skriva ett bättre imorgon, ska försöka i alla fall. Min katt stöttar mig och sinkar mig, genom att bara vara sig själv. Han gillar min dator, den är varm...




Jag kan ju nämna att vi ska ha gäster ikväll, vilket betyder att du måste fixa dig någorlunda. Men eftersom det inte är mina gäster, är det snarare bortkastad tid som jag kunde ha använt för att plugga istället. Men jaja, man får väl hoppas att någon av lärarna är sjuka, så att vi kan skjuta lite på något.

A couple of bad eggs

Nja, jag hann nästan med allt jag hade på min "to-do-list".
Direkt efter frukosten tömde jag diskmaskinen och även fyllde den, som den ängeln jag är... (blink). Sen började jag städa mitt rum, det gick ganska bra, men som vanligt tog det ett litet tag...

Före - Efter




















Jag tycker i alla fall att det blev jättefint!
Sen åt jag en Billy's pizza, orkade inte komplicera... Efter det dammsög jag hela bottenvåningen, tog cirka 40 minuter. Låter länge, men sen är man klar och behöver inte göra det på en hel vecka. Äcklig som man var efter "all" städning, hoppar jag in i duschen och känner mig fräsch som en räka efteråt.
Jag fotade även mina kläder som jag köpte i tisdags (kolla inlägget den 22:a). Men något pluggande blev det inte av, för jag skulle som sagt hem till Sanna för att äta kinamat. När jag kom dit klockan 6 var Annika och Sara redan där. Efter den efterlängtade maten fick cupcakes som Sanna bakat under dagen, utsökta!



Kvällen gick och vi mös framför TV:n med chips, godis och läsk. Först såg vi Pirates of the Caribbean - Svarta Pärlans Förbannelse, sen såg slutet på Let's Dance och eftersom det enda som sändes efter det var betydligt sämre slutade det med att vi kollade youtube-klipp. Fick in ett par fina bilder också:











"Say goodbye to my heart tonight"

fredag 25 februari 2011

Domedagen

Sista dagen på lovet och du har inte lyckats göra allting på din lista än. Så idag gör jag ett ärligt försök att på någoot sätt få dessa uppgifter utförda... får se hur det går.
Steg upp för en halvtimme sedan (kvart i 12), har ätit frukost och sitter nu vid datorn. Till och med jag själv börjar tvivla på om detta kommer leda någon annanstans än självaste TV:n. Men jag ska inte ge upp! Jag hade tänkt:

- Städa mitt rum
- Dammsuga
- Lägga ut bilder på bloggen
- Plugga

på cirka 5-6 timmar, då inräknat att jag måste äta någon sorts lunch också. Efter det ska jag antagligen hem till Sanna tillsammans med Annika, för att äta kinamat, den enda sanna kärleken!
Nej, nu får jag nog sätta igång annars blir inget av det gjort. Jag ska skynda mig så mycket jag kan, men ni känner väl mig...

torsdag 24 februari 2011

Food - one of life's greatest pleasures

Ja, dagen idag var inte särskilt effektiv. Ställde klockan på halv 12 men försov mig till 2... såklart! Vid den här tiden skulle jag egentligen redan varit på väg mot busshållplatsen. Så istället gav jag mig av vid kvart i 3 och tog 170:an 8 minuter över. Det gick ju bra, men när jag sedan skulle byta buss vid Lund LTH åkte bussen ifrån mig. Inte förrän jag kommit på nästa 166:a tjugo minuter senare, insåg jag att jag hade tagit fel buss, jag skulle tagit 166:an på andra sidan. Så då jag skulle kommit till centralen kom jag till Södra Sandby! När bussen stannar mitt ute i ingenstans (kändes det som) tar jag samma buss tillbaka igen, fast den går tydligen ända till Staffanstorp. Men det gör inget tänkte jag, eftersom jag varit i Staffanstorp förut och vet på ett ungefär hur det ser ut där. Som sagt så kände jag igen mig, mer än väl, men jag kunde inte hitta busstationen med bussarna som går till Malmö. Till slut gav jag upp, när jag knappt kunde varken gå eller sluta hacka tänder. Då ringde jag min mamma... jag vet jätteynkligt, men jag ville verkligen hem.

Nu sitter framför TV:n och glor på Simpsons tillsammans med min bror. Iklädd ännu mer än igår; linne, polotröja, tights, strumpor, inneskor och min Onepiece över det, direkt efter att jag kom hem hade jag även mina tumvantar på mig. Allt för att sluta frysa. Men nu är jag varm igen och har börjat inse att det redan är fredag imorgon! Sportlovet är snart över! So sad...

onsdag 23 februari 2011

Jelly


Här sitter man helt själv framför TV:n och tittar på "Raise your Voice" med Hilary Duff, sort of...
Hela familjen är hemma, mamma och pappa målar vårt tak vitt och min bror lanar i källar med ett antal kompisar. Men det är bara jag som sitter och myser, min lyckans ost! Nerbäddad under yllefiltar, iklädd min gul-gröna Onepiece och luddiga inneskor. Snart kommer väl snackset fram och man tjockar sig, vilket man inte alls gjort fram tills nu... (host). Tycker synd om sådana som inte kan stå emot, sådana som mig. Men vad ska man göra?



Imorgon ska jag antagligen åka till Lund för att kolla Polhemskolan, eller i alla fall kolla vilka bussar man tar dit. Inför gymnasievalet, det är riktigt nära nu, en vecka! Efter det ska jag göra mina val och sen, om jag orkar, kanske gå igenom mitt rum. Kanske ska införskaffa någon ny möbel.
Önska mig lycka till

Hell no - we won't show

Som sagt steg vi upp och tog ett morgonpass på gymmet idag, ganska skönt faktiskt, men efteråt visste vi inte vad vi skulle göra. Då åkte jag och Sanna hem till Sara igen och åt lunch, varma mackor med ketschup, goda kryddor, ost och bacon! Det var nog de godaste varma mackorna jag nåonsin ätit, hoppas det blir fler sådana. Måltiden "fortsatte" sedan med något ännu godare... Pringles! Det är helt sjukt hur många sådana man kan äta och hur snabbt det går!
Nej, nu ska jag vara hemma ett tag för första gången på detta lovet.

tisdag 22 februari 2011

It's Striped!

Idag var dagen faktiskt lite nyttig, inte som igår då...
Vi steg upp klockan 10 och stack till Entré vid halv tolv tror jag. Där var vi hela dagen ända till halv sex, kanske inte direkt hela dagen men länge. Vi käkade på Redfellas Juicebar, mmm... toast med kyckling, tomat, soltorkad tomat, babyspenat och mozarellaost tillsammans med en smaskig "besserwisser"-juice (fast jag tror att det var en smoothie). Det slutar med att man spenderat cirka 765 kronor! Ett svart typ av par haremsbyxor med dragkedjor på varje sida av höften, två par typ tunikor - en ljusbrun och en lite längre grön randig och en kort rosa/persikofärgad "blustopp". En lyckad shoppingdag, fast man kan ju aldrig få nog...



Nu är jag hos Sara och ska sova här, tredje natten borta. När det visade sig att vi fyra skulle sova i Saras rum började projekt "inredning", för det är det det är. En städning i Saras rum är som att inreda det. Jag ska inte gå in ,på några direkta detaljer, men det tog ett tag... där var ett regn av kläder fint placerade lite var stans.
Nu bäddar vi, blir mysigt.
Imorgon ska vi upp lika tidigt igen (ja, det är tidigt för mig) för att träna på Friskis & Svettis. Skönt och träna, mindre skönt att behöva lämna den där varma mjuka sängen man ska dela med Sara. Ska bli intressant, hon säger att hon går och snackar i sängen och sparkas...

Godnatt på förhand.

måndag 21 februari 2011

Great love is better received by few

Hellu! Anledningen till att jag inte la upp något igår var för att jag var hos Annika, där hennes internet tyvärr inte fungerade. Dagen igår spenderade jag tillsammans med Annika till cirka kvart över 3, sen placerade jag mig rakt framför datorn och finslipade min design på bloggen. Men sen kommer jag på att jag ska iväg klockan 5, vilkrt betydde att jag var tvungen att vara klar en halvtimme innan... Jag stressar och hinner bli klar till fem över halv, ja jag vet att jag är jättebra med timing!
Kommer hem lite efter 9 och packar snabbt ihop en väska och sticker hem till Annika, Sanna och Elin var redan där. Vi tittar på film och snackar om allt möjligt, allmänt kul. Men såklart dominerar snacket och det slutar först klockan 4. Bestämmer oss för att äntligen lägga oss, men tandkrämen ställde som vanligt till det... man blir pigg! Därför, blev det en hel del fina bilder på oss alla, främst mig och Sanna.





Idag vaknade vi runt halv 12, satte oss framför TV:n och fortsatte på chipsen och tobleronen till frukost. MUMS! Ett antal timmar senare gjorde vi oss i ordning och begav oss till Jägersro, mest för att vi bara ville komma ut men var för lata att åka ända in till stan. Där fikade vi JÄTTEGODA grillade kyckilngpanini. Efter det gick vi in på alla klädesaffärerna, alla tre. Fast det kändes som tjugo då vi gick mellan de ett antal gånger och provade minst tre plagg varje gång. Klockan halv 6 gick vi till busshållplatsen för att ta 31:an tillbaka till Videdal. Men sorgligt nog kom den inte, vi fick stå ute i kylan och vänta i hela tjugo minuter! Fast vi hade rätt kul under tiden, domino för trötta...
Väl hemma äter man en god middag; ugnsbakad potatis med saftigt kött och sallad. Vi alla satt och snackade om våra dagar och du närmar dig samtalsämnet sakta. Om att åka till Göteborg... de var väl inte alls för skeptiska XD

Nu är jag hos Sanna, tillsammans med Annika. Senare ska vi tjocka oss med supergod glass, hoppas inte Amanda har ätit upp den.

söndag 20 februari 2011

Number two

Filmen var verkligen jättebra, vill redan nu se om den! Alice (Aguilera) vill ha ett jobb där hon får stå på scen, men får jobb som en servitris på klubben "Burlesque lounge". Därifrån klättrar hon sedan ända upp till toppen.
Både musiken och danserna var häftiga och man blev lätt överväldigad av Christinas sångröst. Kort sagt en av mina topp-tjugo.



Nu ser vi på "Seven years in Tibet" med Brad Pitt den är bra, men Annika tycks inte kunna hålla sig vaken (hihi). Ska nog stänga av och gosa med Kisen innan jag också somnar... Godnatt och dröm söta drömmar om mig!

lördag 19 februari 2011

Hej alla mina läsare...


Jag inser att min titel är ganska ironisk, då jag faktiskt inte har några läsare. Menmen, jag är lika glad för det.
Jag ska göra ett nytt försök där jag faktiskt bloggar regelbundet... som sagt försöka.

Idag har jag väl inte gjort allt för mycket, steg upp klockan halv 12 åt brunch vid 1 och slappade framför TV:n till 4. Sen kom Annika och sedan dess har vi suttit framför datorn, jag har bland annat lagt till en massa skor på min önskelista.
Vi har också tagit en massa fina bilder... jättefina! Senare ikväll ska vi gå på bio, vi ska se "Burlesque" med Cher och Christina Aguilera. Den verkar ganska bra och det hoppas jag att den är också (typisk "Bianca-slutsats"). Efter det ska vi köpa Ben and Jerry, mmm ice cream... (dreglar). Det säger jag än så länge, nu när jag sitter instängd på mitt rum i min varma säng utan den blekaste aning om hur kallt det är ute.
Just nu skulle det i alla fall passa med något iskallt.